De nieuwe Volkswagen Golf VI (6)

Via: Autoblog.nl

Zo te zien is de Golf wederom een stukje gegroeid. De styling van de VW is, zoals je kan verwachten bij een dergelijke grote verkoper, aardig conservatief. Toch smoelt de Golf zeker agressiever dan zijn voorganger, en ook aan de achterkant zien we een iets hoekiger design, voortbordurend op bijvoorbeeld de nieuwe Scirocco.

Bij de driedeurs Golf konden de lijnen wat steiler worden getrokken dan bij de vijfdeurs versie, waardoor de auto meer op zijn neus lijkt te hangen.
Het interieur oogt bijzonder goed afgewerkt, maar hierbij moeten we natuurlijk in ons achterhoofd houden dat het afgebeelde model zeker geen basisversie is.
In het motorengamma vinden we ongetwijfeld een keur aan benzinemotoren variërend van de 1.4 TSI tot en met de 1.8 TFSI, en misschien ook de 2.0 TFSI. Dieselen zal kunnen met de welbekende 1.9 en 2.0 TDI’s. De motoren worden gekoppeld aan handgeschakelde, automatische, of DSG-versnellingsbakken.

De nieuwe Golf is tevens de eerste Volkswagen die gebruik maakt van de inmiddels welbekende start-stop technologie. Dit is bij de oliestokers standaard aanwezig, en bij de benzinemodellen op de optielijst aan te vinken.
Amerikanen en Australiërs die de Golf VI willen hebben, hebben pech, wat de auto zal niet naar deze markten worden verscheept.

Advertenties

5 Reacties

  1. Misschien ligt het aan mij maar ik kan het verschil nog niet echt zien?

  2. Ook al lijkt het meer op een stevige facelift, het ligt toch aan jou…

  3. maybe I am not Surinam enough, but at what point exactly does this become looking interesting?

  4. Op het punt dat benzine haast niet meer te betalen valt en je de Amerikaanse slurpers om die reden moet laten voor wat ze zijn.

    Offff… wanneer je geen supergoedkoop plastic (al dan niet in combinatie met cheesy houtinleg) in je interieur wilt hebben.

    Offff… wanneer je eens een klein beetje snelheid wilt behouden in de bochten.

  5. Conclusie: VW Golf VI not for Wood Licey!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: