MacBook Air prijsverlaging!

Moet er nog steeds eentje hebben… übergeil.


De peperdure MacBook Air met solid state drive wordt een klein stukje betaalbaarder. Apple heeft 500 euro van de prijs afgehaald: de ssd-uitvoering koste voorheen bijna € 2900, maar inmiddels wordt de Air op de Nederlandse Apple Store voor € 2378 verkocht.

Dat Apple de MacBook Air nu goedkoper aan kan bieden, moet gezocht worden in de dalende prijzen van solid state drives. De oem-prijzen van deze schijfjes zijn in een prijsval terect gekomen nu steeds meer fabrieken zich in dit segment roeren en de concurrentie groter wordt.

Het prijsverschil tussen de MacBook Air met en zonder ssd bedraagt nu € 510, wat nog steeds een fors bedrag is voor een 64 GB ssd. OCZ heeft enkele dagen geleden aangegeven een nieuwe serie ssd’s op de markt te gaan brengen voor uiterst competetieve prijzen: het duurste model (128 GB) kost slechts $ 479. Helaas is het omwisselen van drives niet zomaar mogelijk: de MacBook Air is uitgerust met een oudere pata-interface, terwijl de meeste nieuwe ssd’s van een sata-interface gebruik maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: