Invoeren vanuit de VS wordt goedkoper!

AMSTERDAM – Het kopen van internetartikelen in Amerika wordt vanaf 1 december aanmerkelijk goedkoper. Zo kan het voordeel op een iPod 160 Gb oplopen tot €85 inclusief verzendkosten.

Op dit moment profiteren particulieren al van de lage dollar. Maar de douane kan ook invoerrechten, accijns en btw heffen als het product duurder is dan €22. Op 1 december gaat dit drempelbedrag echter omhoog naar €150. Dat is omgerekend 238 dollar. Wie onder dit bedrag blijft, wordt niet aangeslagen.

De Europese Unie heeft deze wijziging van de douanevrijstellingen al op 11 maart doorgevoerd, maar dat is vrijwel iedereen ontgaan. Zelfs de internetbedrijven die zaken doen met de VS, maar ook de Belastingtelefoon/douane weten van niets. Er staat zelfs (nog) geen melding op de website van de douanedienst.

Ofschoon de douane het officieel ontkent, wordt nu al een oogje dichtgeknepen als Nederlanders via internet producten tot 150 euro in de VS of in andere landen bestellen. Mensen die naar een niet-EG-land reizen, kunnen nu voor 175 euro belastingvrij meenemen. Dit drempelbedrag gaat in december omhoog naar 430 euro of 683 dollar.

Er zijn tal van manieren om via internet iets in Amerika te bestellen, maar lang niet alle bedrijven leveren rechtstreeks aan Europa. De makkelijkste manier is om via een Nederlandse tussenpersoon te bestellen. Die rekent wel een provisie van 15%.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: